Tajemství italského stravování

Tajemství italského stravování

Už příští týden odjíždíme na delší pobyt do Itálie.

Kromě překrásných měst, přírody a všudypřítomné historie, nás čeká i italská kuchyně, italské potraviny. Nebudu skrývat to, že to je jedna z věcí, na kterou se spolu s mořem a sluníčkem opravdu moc těším.

Jaká jsou tajemství italské kuchyně?

Ingredience

Čerstvá, chutná zelenina a ovoce, které hrají všemi barvami a poskytují obrovskou škálu vitamínů a minerálů. Kvalitní olivový olej- zdroj nízkocholesterolových mononenasycených tuků a bílkoviny v podobě masa, ryb či luštěnin. K tomu čerstvé bylinky (místo hrstí soli).

Porce

Italové jí tradičně menší porce. Spíše než, že usednou k hoře těstovin zalitých litrem smetanové omáčky, dají přednost menší porci těstovin s lahodným salátem.

Čas

Tradiční italské jídlo by mělo být klidnou příležitostí vychutnat si jídlo v dobré společnosti s rodinou či přáteli.

Spousta lidí v uspěchané době dá přednost jídlu u TV nebo počítače. Což je škoda, jelikož čas při jídle nám umožňuje zaregistrovat, že jsme již najezení a pokud tyto signály vyslyšíme, nedochází k přejídání a po jídle se necítíme dvakrát těžší.

Myslím, že spousta lidí už ví, jak se stravovat, ale jíst a stolovat s rodinou či přáteli a jídlo si vychutnat, to je něco, čemu se většina z nás musí ještě učit..(já sama jsem schopná být za 5 minut naobědvaná :( )

http://www.jamieoliver.com/news-and-features/features/the-secrets-of-the-italian-diet/#h8xWESr2HcGLzWCC.97