Cesta na Sicílii

Cesta na Sicílii

Cestovali jsme dva týdny na Sicílii. Itálii jsme projeli od severu k jihu, přes Lago di Garda, Veronu, Toskánsko, Řím a Calábrii, a tak mám potřebu se podělit o mé gastro postřehy.

Výborná káva (i v nejprapodivnějším „baru" mají pořádný kávovar s výbornou kávou), cestou jsme se pěkně prolili.

Šunky jsou z masa (není tu pizza řez ani junior).

Pečivo tu mají fakt výborné (propečené a tlusté kůrky, které udrží pečivo dlouho "negumové").

Olivový olej a parmazán je tady levnější (hurá).

Miluji rajčata a tady obzvlášť (Vašek si myslí, že nám je jí trpaslík, chi).

Na kefír tady člověk nenarazí a bílý jogurt mají jen nějaký slazený (nevím, jak to vyřeším).

Pokud chcete jít na oběd po 2 hodině, máte smůlu, je tady pauza - dlouho se jí a dlouho se odpočívá.

Ale večeřet můžete od 19:00 tak do půlnoci, ne-li déle.

Ve Veroně jsem měla výborné ricottové noky (viz. úvodni foto), v Římě delikatesní ravioly plněné rybou a s krevetou ..

ZMRZLINY...nelze přestat (pistáciová a opravdu s pistáciemi)

Z cesty máme mnoho zážitků, stravování během cesty bylo často náročné a ne úplně časově přesné (hlad přicházel rychleji:D) a stolování nebylo jednoduché, především, když jako kuchyňskou linku máte kapotu nebo trávu v campu :D.. Ale to jsou všechno zážitky.

P.S. Doufám, že na Sicílii vychytáme trhy a okusíme místní speciality a že někde seženu vločky :D

Více o naší cestě zde