Caponata

Caponata

Na Sicílii, jsme už ochutnali spoustu zdejších jídel, jelikož kuchař, který tu vaří (a my mu pomáháme), se inspiruje právě sicilskou kuchyní. 

A o co bych se s vámi chtěla podělit, je opravdu skvěle připravená zelenina. Miluji tepelně zpracovanou zeleninu a tento postup a ingredience tomu dodají opravdu nezapomenutelnou chuť.

Co potřebujete?

olivový olej (5-10ml)

2 velké zralé lilky

1 velkou cuketu

4 velká zralá rajčata

1 cibuli

1 stroužek česneku

hrst solených kaparů

hrst oliv

lžíci oregána

čerstvou petrželku na posypání

sůl, pepř

1 dcl balzamikového octa

Jak připravit?

Lilky nakrájejte na větší kusy (3 cm), cukety na kolečka. Ve velké pánvi je opečte na olivovém oleji dozlatova, posypte oregánem. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli, česnek, kapary, olivy a zakápněte octem. Až se vypaří, přisypte nakrájená rajčata a vařte ještě cca 10 min. Osolte, opepřete, posypte čerstvě nasekanou petrželku. (My si dáme ještě "parmík").

Tento recept je určen pro 4 osoby, celkový energetický příjem pro 1 osobu je okolo 375 kJ (pro 4 osoby 1500 kJ).

Tagy příspěvků